גם מקרה כזה יכול להתרחש – כאשר במהלך נסיעה רגועה ונעימה, נדלקת לה פתאום נורית האזהרה המצביעה על מנוע מחומם מדי, או על טמפרטורת המים. אתם רואים עשן לבן עולה פתאום ממכסה המנוע. זהו מצב המאלץ אתכם לעצור בצד ולקבל החלטה. בוודאי שהמנוע חם בשל פעולתו הרגילה במשך הנסיעה, אולם חום יתר של המנוע עשוי לשרוף את אטם הראש ולפגום חלקים יקרים נוספים. אז מה לעשות שהמנוע מתחמם?
חום יתר במנוע – איך נוצר?
ישנן סיבות מגוונות להתחממות המנוע ביתר, ולעומת מה שרבים נוטים לחשוב – אין מדובר בתופעה הפוקדת רכבים ישנים – אלא תוצאת של חוסר תשומת לב והזנחה. חום יותר מתרחש מחוסר מים ברדיאטור, תקלה במשאבת המים או בפעולת האוורור, סדק במיכל העיבוי, תרמוסטט מקולקל, שבר באטם הרדיאטור או במכסה, אטם ראש מנוע מקולקל או סדק במנוע.
מה לעשות שהמנוע מתחמם?
בטרם פועלים – יש לוודא שאכן מדובר בתקלה של מנוע מחומם מדי. במקרה זה תקבלו אינדקציות שונות, כמו מדחום מים העובר את קו ה-90 מעלות, נורת אזהרת אדומה דולקת להתרעה על חימום יתר, מנוע המרגיש חנוק ותשוש, ואדי קיטור לבנים העולים ממכסה המנוע.
סדר פעולות בדיקת מים ברכב
- עצרו בשולי הכביש, דוממו מנוע והמתינו לפחות חצי שעה.
- אל תפתחו את מכסה הרדיאטור מסכנת כוויה ממים רותחים
- לאחר התקררות המנוע, השתמשו בסמרטוט לפתיחה זהירה של מכסה הרדיאטור: בתחילה רבע סיבוב בלבד על-מנת לאפשר שחרור לחץ ולאחר מכן המתינו 2-1 דקות ואז פתחו לחלוטין.
- חסרים מים ברדיאטור? הוסיפו מים לאחר התנעה חוזרת של המנוע.
- עם התנעת המנוע, שלבו להילוך N ובדקו האם יש צורך בהוספת מים אל מיכל העיבוי
כיצד נאריך את חיי המנוע?
לא חייבים להגיע מצב של חימום והרס המנוע. להלן מספר צעדים פשוטים שיסייעו בהארכת חיי המנוע:
- אחת לשבוע יש לבדוק מפלס נוזל קירור. אם גובה המים ירד, יש לבצע בדיקה במוסך.
- הקפידו להשתמש במים באיכות טובה לרדיאטור.
- שמרו על ניקיון הרדיאטור (בפרט לקראת הקיץ).
- דאגו לעבודה תקינה תמיד של מדחום המים.